ajala
Jaz in moj kuža prečkava reka Savo Bohinjka v pozni jeseni.
Verjamem, da ima vsak človek svojo edinstveno zgodbo. Želim vam dati priložnost, da izrazite svojo zgodbo s posebnim kosom dodatka, ki vas bo spominjal ali opominjal na vaša lastna doživetja.

Verjamem, da smo vsi povezani z naravo, ki nam pomaga, da se počutimo bolj žive.

Verjamem, da nam lepota narave lahko polepša vsak dan, pa čeprav le za trenutek.

Verjamem, da lahko vsi ustvarimo nekaj novega in edinstvenega, ko se počutimo navdihnjeni in srečni.

Christmas Rose (Helleborus niger) in Bohinj, Slovenia.

Navdih, da delim zgodbe narave z ustvarjanjem unikatnih nosljivih izdelkov, je prišel, ko sem se pred nedavnim časom preselila v ikonično ledeniško dolino po imenu Bohinj.

Ko sem se preselila med gozd in reko, se mi je zdelo, da se mi je življenje postavilo na glavo. Nenadoma narava postane bolj izrazita. Jasno nočno nebo prinaša obilico navdiha iz zvezd in skrivnosti pod krošnjami se počasi začnejo razkrivati.

Vsakič, ko so se obrnili letni časi je bila želja izrazitejša in odločila sem se, da zgodbe gozda delim z vami – vidne in nevidene – na način, da jih spremenim v unikatne dodatke, ki jih lahko nosite.

Fotografije služijo kot navdih za moje dizajne; sprehodi po gozdu so čas za nabiranje čarobnih rastlin; vse je skrbno zbrano in obdelano, preden se spremeni v nosljivo umetnost!

Ring with real fern (Polypodiopsida) made as souvenir from Bohinj.

Ko ustvarjam nakit, želim v vaš vsakdan vnesti občutek povezanosti z naravo. In ko nosite te kose, lahko v svoj vsakdan vnesete pridih romantike in čarobnosti– ne glede na to, kje ste.

Materiali:

Začela sem z organskim bombažem, s papirjem izdelanim na trajnosten način, drugi inovativni in sodobni ekološki in reciklirani materiali pa še čakajo na svoj trenutek.

Epoksi smola še zdaleč ni ekološki material, zato poskrbim, da je odpadkov čim manj. Ko gredo ti mali predmeti od mene v svet, je vse odvisno od tebe. Nakit iz smole lahko traja večno. Zato nakit, ki vam ne služi več, podarite ali pa mu namenite novo vlogo.

Ne zamudite priložnosti, da košček Bohinja odnesete s seboj domov, saj je tudi darilo, ki ga podarimo sebi… ali svojim najdražjim