ajala

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja

Ti splošni pogoji poslovanja se nanašajo na vse uporabnike spletne strani www.ajala.si

Spletna stran je v lasti Ajala, Maja Balanč s.p.

Prosimo, da »Splošne pogoje poslovanja« temeljito preberete, saj zadevajo vaše zakonske pravice in dolžnosti. V kolikor se s Splošnimi pogoji poslovanja ne strinjate, prosimo ne vstopajte v naše spletne strani. Zavedati se morate, da z naročanjem blaga in storitev potrjujete pogoje poslovanja, kot so navedeni v tem dokumentu. temeljito preberite.

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT)., Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Zakon o varstvu pred nepoštenimi poslovnimi praksami in po Uredbi (EU) 2018/302, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), upoštevajo pa tudi mednarodne kodekse e-poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Spremembe

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli lahko spremenimo Splošne pogoje poslovanja. O vseh spremembah boste obveščeni preko naše spletne strani. Vaša dolžnost je, da morebitne spremembe preverite. Spremembe bodo vplivale na uporabo spletne strani šele po objavi sprememb. V kolikor se s spremembami ne strinjate vas prosimo, da naših spletne strani ne uporabljate.

Osnovne informacije o podjetju (ki upravlja s to trgovino)

Ponudnik ali upravitelj spletne prodajalne:

NAZIV PODJETJA: Ajala, Maja Balanč s.p.

Sedež: Triglavska cesta 8, 4264 Bohinjska -bistrica 

Tel.: +386 40 376 764

Spletna stran in trgovina: www.ajala.si

Odgovorna oseba: Maja Balanč

E-mail: maja@ajala.si

DDV: 63833646

TRR: SI56 1010 0005 8947 962 (Intesa, Sanpaolo Bank)

Varovanje osebnih podatkov – GDPR in piškotki

Dostopnost informacij

Na spletni strani vam zagotavljamo naslednje podatke:

 • Naziv in sedež podjetja
 • kontaktne podatke za komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • pomembne podatke o blagu oz. storitvi 
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene so jasno določene in je prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške dostave, način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Uporaba spletne trgovine (neregistriran ali registriran obiskovalec)

Obiskovalec lahko spletno trgovino uporablja kot registriran ali neregistriran uporabnik.

Obiskovalec se registrira tako, da izpolni obrazec za registracijo z naslednjimi podatki: Ime, Priimek, Naslov, e-pošta ter telefonska številka. Ob potrditvi je seznanjen tudi s splošnimi pogoji naročanja, ki jih z registracijo potrdi in sprejme.

Z registracijo uporabnik pridobi dostop do profila, kjer lahko spremlja svojo zgodovino nakupov. Registracija pa uporabniku koristi tudi v smislu hitrejšega ter enostavnejšega naročanja preko spletne trgovine, saj uporabniku na ta način ni potrebno vedno znova vnašati podatkov o naslovu za dostavo, saj je le-ta vnešen ob registraciji v sistem. V primeru, da uporabnik želi dostavo na drug naslov, ima tekom opravljanja novega naročila tudi to opcijo.

Registracija je možna samo ob posredovanju vseh obveznih podatkov in ob strinjanju splošnih pogojev uporabe spletne strani www.ajala.si. Če uporabnik ne želi posredovati katerega od obveznih podatkov ali ne sprejme splošnih pogojev, registracija ne bo uspešna.

Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Po opravljeni registraciji se lahko uporabnik v svoj profil prijavi z uporabniškim imenom, ki je enak elektronskemu naslovu in geslom, ki si ga je izbral ob registraciji. Geslo in podatke lahko kadarkoli spremeni.

Ponudba artiklov

Zaradi narave izdelkov, ki so narejeni v majhni nakladi in so ročno delo, se cene spleta in ponudba v spletni trgovini Ajala ažurirajo in spreminja pogosto.

Cene

Vse cene v spletni trgovini ne vsebujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodnega obvestila. Spremembe cen se ne tičejo tistih naročili, za katere je bilo posredovano potrdilo o naročilu.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

V spletni trgovini so občasno na voljo tudi popusti na določene izdelke.

 • Popusti so lahko izraženi v procentih, določenih zneskih ali kot brezplačni artikli.
 • Popusti veljajo le ob pravilni uporabi ter na način, ki je objavljen na naših spletnih straneh.
 • Popusti se nikoli ne seštevajo, ker so vedno vezani samo na eno naročilo

Dostava izdelkov

Kupljeni izdelki bodo dostavljeni na katerikoli naslov na območju Slovenije. Za dostavo skrbi Pošta Slovenije ali drug dobavitelj po izbiri ponudnika. Cena dostave znaša 4€, za nakupe nad 30€ je dostava brezplačna.

Izdelke lahko prevzamete tudi na lokaciji Ajala (Triglavska cesta 8, 4264 Bohinjska Bistrica) ob predhodnem dogovoru o času prevzema.

Dobavni roki

Vsa naročila pošljemo od 24-72 urah po oddaji naročila oz. po plačilu izdelka (naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu). Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo v 48-72 urah po naročilu.

Pri izdelkih (veleprodaja in poslovna darila), ki so narejna po predhodnem dogovoru je čas izdelave in dostave dogovorjen individualno.

Skreiraj si talisman: čas izdelave talismana je naveč 10 dni.

V prednovoletnem času, se zaradi objektivnih razlogov čas dostave lahko podajša in je odvisen od ponudnika dostave.

Načini plačila

Naročilo artiklov je mogoče na ozemlju Republike Slovenije.

Poudnik omogoča naslednje načine plačila:

Plačilo po predračunu na poslovni račun ponudnika

Uporabnik se lahko odloči za plačilo na naš poslovni račun. Po oddaji naročila bo uporabniku na elektronski naslov poslano obvestilo o povzetku sprejetega naročila in navodila za plačila.

Po oddanem naročilu kupec prejme potreditveni mail o prejetju naročila, v katerem so ponovno navedeni vsi podatki. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Ta mail velja kot predračun, po katerem kupec poravna strošek. V mailu so navedeni tudi vsi podatki, ki so potrebni za izvedbo plačila. Če predračuna ne boste poravnali v roku, navedenem na predračunu, bomo to razumeli kot preklic naročila.

Plačilo s kreditnimi karticami preko sistema Stripe/WooComerce

Plačilo telegrama lahko preko sistema Stripe opravite s spodaj navedenimi plačilnimi karticami:

 • s plačilno kartico MasterCard,
 • s plačilno kartico Visa
 • ostalimi splačilnimi sredstvi ki jih omogoča Stripe
Plačilo po povzetju

V primeru izbire plačila po povzetju, blago kupec z gotovino plača dostavljavcu pošiljke. 


Posebni pogoji plačila s kreditno kartico:

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku s prošnjo na elektronsko pošto ponudnika info@ajala,si. Kupec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče ponudnika na njegovo kontaktno telefonsko številko 040 376764 ali ga kontaktira preko elektronskega naslova.

Izdaja računa

Ajala po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Obvestilo o obveznosti izdaje racuna2

Potek nakupovanja in naročila

Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite »Dodaj v košarico« in določite količino. Ko vaše naročilo vsebuje število artiklov, ki jih želite kupiti, izpolnete obrazec za hitri nakup ali pa se registrirajte in nakup opravite kot registrirani uporabnik.

Omogočena so plačila prek kreditnih kartic, po predračunu in po povzetju.

Ajala, Maja Balanč s.p. bo sprejeta naročila obravnaval kot nepreklicna. Ob vsakem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila oz. obvestilo, da je naročilo v obdelavi. V primeru napake med nakupom, lahko kupec naročilo enostavno popravi, zamenja artikel ali nakup prekliče.

 Izbira izdelka: Na spletni strani izberite izdelek in njegovo izvedbo in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite na povezavo ”Nadaljuj z nakupovanjem ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ”Zaključi nakup” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Nadaljujte z nakupi”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

 1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.

Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.

 1. Strošek dostave je 4€, plačilo po povzetju +1,5€. Za nakup nad 30€ je dostava brezplačna.
 2. Način plačila: Izbira se lahko med petimi načini plačila: Plačilo po predračunu, plačilno kartico, po povzetju.
 3. Kuponi: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ga vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.
 4. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 5. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.”strosek nakupa.

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Oseba, ki ima ustvarjen profil  spletni trgovini so na spletni strani so vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Ajala lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali mu pošlje email.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@ajala.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Ajala, Maja Balanč s.p., Triglavska cesta 8, 4264 Bohinjska Bistrica. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga (stroški pošiljanja)

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. 

Izdelek narejen po želji kupca (t.i. personalizacija ali skreiraj si talisman) ni predmet vračila.

OBRAZEC ZA ODSTOP OD POGODBE NAJDETE NA POVEZAVI:

http://www.pisrs.si/Pis.web/npbDocPdf?idPredpisa=PRAV11915&type=pdf

Kupec lahko v primeru stvarnih napak na izdelkih ali dobave napačnih izdelkov uveljavlja pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Če stvar nima lastnosti, potrebnih za njeno običajno rabo, ali prodajalcu predhodno znano posebno rabo, ali izrecno dogovorjenih lastnosti, in če je potrošnik v roku iz prejšnjega odstavka pravilno obvestil prodajalca o napaki, lahko od prodajalca zahteva odpravo napake, vrnitev dela kupnine v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Stroške z odpravljanjem stvarne napake nosi prodajalec.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost

Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno.

Vse transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov z uporabo 2056-bitnega kodiranja.

Vsa plačila, opravljena s plačilno kartico, so zaradi vaše varnosti in zagotavljanja dobrega občutka obdelana v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah.

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči, medtem ko potujejo z vašega do našega računalnika ali z našega računalnika do banke. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo iz vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.

Prepovedane uporabe

Poleg drugih prepovedi, določenih v pogojih storitve, vam je prepovedano uporabljati spletno mesto ali njegovo vsebino:

(a) za kakršen koli nezakonit namen;

(b) prositi druge za izvajanje ali sodelovanje pri kakršnih koli nezakonitih dejanjih;

(c) kršiti katere koli mednarodne, zvezne, pokrajinske ali državne predpise, pravila, zakone ali lokalne odloke;

(d) kršiti ali kršiti naše pravice intelektualne lastnine ali pravice intelektualne lastnine drugih;

(e) nadlegovati, zlorabljati, žaliti, škodovati, obrekovati, poniževati, omalovaževati, ustrahovati ali diskriminirati na podlagi spola, spolne usmerjenosti, vere, narodnosti, rase, starosti, nacionalnega izvora ali invalidnosti;

(f) predložiti napačne ali zavajajoče informacije;

(g) za nalaganje ali prenos virusov ali katere koli druge vrste zlonamerne kode, ki bo ali se lahko uporablja na kakršen koli način, ki bo vplival na funkcionalnost ali delovanje storitve ali katerega koli sorodnega spletnega mesta, drugih spletnih mest ali interneta;

(h) za zbiranje ali sledenje osebnim podatkom drugih;

(i) za pošiljanje neželene pošte, lažno predstavljanje, pretvarjanje, pretvezo, prebiranje in zbiranje podatkov;

(j) za kakršen koli nespodoben ali nemoralen namen; ali

(k) posegati v varnostne značilnosti storitve ali katere koli povezane spletne strani, drugih spletnih mest ali interneta ali jih zaobiti. Pridržujemo si pravico do ukinitve vaše uporabe storitve ali katere koli povezane spletne strani zaradi kršitve katere koli prepovedane uporabe.

Povezave do tretje osebe

Naša spletna stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali gradiva, ki pa ni v naši domeni in izven našega nadzora. Vsekakor mi nismo odgovorni do takih spletnih strani ali gradiva, kakor tudi nimamo nad njimi nadzora. Ne prevzamemo odgovornosti, če preko povezave z naše spletne strani dostopate do tretjih povezav in pri tem pride do poškodbe ali izgube vaših podatkov in morebitnih škod, ki bi lahko s tako povezavo nastale.

Komunikacija

Ajala bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.


Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Ajala izrecno spoštovala.

Omejitev odgovornosti

Pcakes se bo po svojih najboljših močeh trudil zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti lahko spremenijo tako hitro, da jih včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Pcakes kupca obvestila spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki.

Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki posredujejo na:

elektronski naslov: info@ajala.si

Prodajalec mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Splošni pogoji poslovanja so v skladu z zakonodajo, ki velja v Republiki Sloveniji. Za morebitne spore je pristojno sodišče v Ljubljani.

Platforma za reševanje sporov

S 15. februarjem 2016 Evropska komisija pripravlja platformo za izvensodno reševanje sporov. Potrošniki imajo tako možnost, da spore v zvezi s svojim spletnim naročilom najprej rešijo brez vključevanja sodišča. Platforma za reševanje sporov je na voljo na spletni strani http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Več informacij o platformi za reševanje sporov je na voljo na spletni strani http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-193_sl.htm.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina in spletna stran www.ajala.si vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Pogoji poslovanja veljajo od 1.10.2023 do preklica.