ajala
avaran,  talismani

Talismani iz gozda

Skriti zakladi narave in njihova čarovna moč.

Slike različnih talismanov. Podkev, kitajski maček, oko, barvni kavdrati in ključ na obesku.

Talismane poznamo vsi. Najbrž so poznani v vseh kulturah sveta in iz vseh časovnih obdobjih, a pogosto skrivajo svojo pravo naravo pod drugimi imeni – kot običajni, vsakdanji predmeti.

Talismani so namreč vsi tisti predmeti, ki jim zaupamo, da nam bodo prinesli nekaj posebnega – srečo, ljubezen ali izpolnitev želja.

In čeprav so ti talismani raznoliki kot svet sam, so moji talismani nekaj povsem posebnega.

Zdaj se vprašate, kako lahko košček lista ujet v epoksi smolo postane tako čaroben? Na prvi pogled so zanimivi – narava res ve, kako ustvariti vzorce, ki privlačijo naše oči. A globlje, v tem preprostem koščku narave, se skriva energijski zapis čarovnije, ki ga prepoznamo le, če zremo s srcem, kot je govoril Mali Princ.

Narava je več kot le tisto, kar vidimo. Ti koščki rastlin so kot čarobne kode, prežete s starodavno modrostjo, ki so jo uporabljali naši predniki in ki še danes izkorišča moč narave za naše dobro počutje. Pustimo ob strani pohlepno izkoriščanje narave – naša povezava z njo je globlja, če le vzamemo trenutek, da jo resnično občutimo.

Veje bukve z živo zelenimi listi in pajkove mreže.

Zakaj torej hodimo v naravo? V gozd? K reki in pod krošnje? Želimo občutiti brezpogojno ljubezen in se povezati z naravnimi silami, ki jih ni mogoče videti, a jih lahko čutimo v srcu.

In če narava lahko ustvari takšno moč, zakaj ne bi verjeli, da jo lahko zajamemo tudi v majhnem koščku, v mojih talismanih?