ajala
šali in rute

Neskončni šal

… s fotografijo alternativne pokrajine Bohinja.

… s fotografijo bohinjske pokrajine.

Šali so izdelani iz lahkega, prosojnega organskega bombaža, ki deluje kot slikarsko platno. Vsak neskončni šal je zgodba pokrajine in ko si ga ovijete okoli vratu, se spremeni v vzorec iz narave, ki odseva delček bohinjske narave.

motivi

ŽELEZNICA

Prvi motiv je del železniške proge iz Soteske v zimskem vzdušju.

Hladno modra, urbano siva in zelena so barve, ki zaznamujejo vzorec neskončnega šala.

Železnica je bila zgrajena v začetku 20. stoletja in je povezovala Bohinj z Dunajem in Trstom – Transalpino. Ta železnica je ena najbolj spektakularnih tirnic v Evropi.

JESENSKA CESTA

Jesenska cesta je motiv fotografije, posnete na Naklovi glavi ob jezeru. Čarovnija jeseni je še posebej privlačna zaradi živih oranžnih barv listja bukve.

POLETNA BUKEV

Bukve so čudovite gozdne kraljice, ki kažejo lepoto in moč v vseh letnih časih. V njihovih poletnih krošnjah najdejo dom tudi pajki, katerih mreže razkrije jutranja rosa.

UKANC – kon`c sveta

Čisto na koncu jezera je Ukanc – v ljudskem izročilu je znan kot Konec sveta. Strmo pobočje Julijskih Alp je kot stena ob jezeru in nekje se skriva slap Savica. Je čaroben kraj za pripovedovalce, ki verjamejo, da odsev jezera v sebi skriva druga majhna bitja iz druge dimenzije.

Materiali in izdelava

Šal je zasnovan z zadrgo, ki omogoča različne stile nošenja in daje možnost igrivega spreminjanja videza. Izdelana je iz 100% organskega bombaža (GOTS), fotografije pa so digitalno natisnjene. Z zadrgo iz bombaža in reciklirane kovine lahko šal spremenite iz klasičnega šala 145 cm x 35 cm v neskončni šal.

Vzdrževanje

Neskončni šal lahko perete v pralnem stroju in sušite na zraku. Da vam bo dolgo služil in ohranil svoje barve, uporabite nastavitve za občutljivo perilo.

Šal, ki ga z zadrgo spremenite v neskončni šal vam ponuja veliko različnih možnosti za styling. Zaradi vzorca, ki odseva del pokrajine je super modni dodatek enobarvnim oblačilom. Zaradi njegove lahkotnosti, pa je primeren za sveže poletne večere ali notranje prostore.